Träningslinjen

Det centrala under ett bibelskoleår på Arken är att stärka din personliga relation med Jesus. Utifrån din egen Jesusrelation får du omsätta den teoretiska kunskapen till praktisk handling. Många vittnar om att året eller åren på bibelskolan ger kunskap och erfarenheter som leder till ett förvandlat liv.

Träningslinjen vänder sig till dig som utifrån en biblisk grund vill betjäna människor, föra ut evangelium om hans rike både med förkunnelse och helandetjänst.

Rustas till tjänst

Träningslinjen är en treårig utbildning, du kan välja att gå ett eller flera år. Betoningen ligger på att rustas och tränas till tjänst. Du förbereds på att gensvara till Jesu kallelse att bli en medarbetare i Guds rike. Självklart kommer du också att få eget helande genom förbön för själ och kropp, tid att lära känna Gud och förvandlas av honom. Flera gånger i veckan har vi s k flödesbön eller praktiserar tillsammans den inre bönen, hjärtats bön ledd av någon lärare eller handledare. Du blir en bärare av Guds kärleksfulla och försonande ord ut bland människorna. ”Skörden är stor, men arbetarna är få. Be därför skördens Herre att han sänder ut arbetare till sin skörd.” Matt 9:37-38.

Mycket praktik

Det unika med utbildningen är att teori varvas med praktik. Du får ingående handledning och uppföljning efter varje praktiktillfälle. Dessutom finns det även gott om praktikmöjligheter i församlingens gudstjänster, konferenser och retreater för den som önskar det. I huvudämnena får du skrivningar.

Bra grund

Efter dina år på bibelskolan har du en god grund att stå på om du vill arbeta i församling eller starta pionjärarbete. Efter bibelskolan kan du även åka ut som volontär på missionsfältet inom något av Arkens missionsprojekt.

Träningslinjen är till för dig som:

  • vill få en stark grund i Guds Ord
  • tränas och utrustas till tjänst i Guds rike
  • vill få praktiska redskap att använda Guds Ord
  • vill lära dig att flöda i den helige Andes nådegåvor
  • vill rustas att betjäna andra
  • gå vidare och tränas i ledarskap
  • har en pastors- eller missionskallelse
  • vill starta ett helandearbete i din församling
  • brinner för att hjälpa människor

KURSINNEHÅLL OCH MÅL >>

Distansutbildning

På träningslinjens första och andra årskurs kan du, som inte har möjlighet att delta i undervisningen på plats, delta på distans via nätet. För att ansöka till distansutbildningen fyller du i ansökan till respektive årskurs som vanligt. Skriv “Distansutbildning” högst upp i  ansökan, som finns att skriva ut här >>. Mer praktisk information om distansutbildningen hittar du här>>